Ідея бізнесу в декреті №7. Приготування і доставка гарячих домашніх обідів в офіс

Багато жінок до декретної відпустки вели досить активну ділову життя: працювали або займалися бізнесом. Але після народження дитини все свій час вони приділяли дитині. Але ось минув час, коли молода мама одужала після пологів, навчилася керувати своїм часом, так і малюк підріс. І багато активні жінки починають шукати можливості, які б дозволили їм реалізувати себе, трохи відволіктися від повсякденних обов'язків і заробити гроші. Адже із зростанням малюка ростуть і потреби, а відповідно - грошові запити.

Пропоную до розгляду ідею бізнесу, який підійде абсолютно всім молодим мамам. Але за однієї умови - потрібно вміти смачно готувати. Для цього не вимагається спеціальної освіти чи диплома про закінчення кулінарних курсів. Потрібно вміти готувати прості страви, які готуються щодня і на свято.

Ідея бізнесу в декреті №7. Приготування і доставка гарячих домашніх обідів в офіс

Фото: photl.com

Переваги бізнесу з приготування і доставки гарячих обідів в офіси

Ідея бізнесу з приготування і доставки гарячих обідів в офіси полягає в тому, щоб в домашніх умовах готувати смачні обіди і доставляти їх прямо на робоче місце клієнтам.

Чому саме цей бізнес найбільш вигідний та зручний:

  • Для його успішності не потрібно особливих знань і спеціальних навичок. Достатньо вміти смачно готувати і бути акуратною.
  • Не потрібно колосальних капіталовкладень. Як правило, для першого замовлення потрібно вкласти гроші в закупівлю продуктів, одноразового посуду та пакувальної харчової плівки.
  • Ваша продукція буде завжди затребуваною. Як правило, багато працюючі під час обіду намагаються перекусити і беруть з собою їжу з дому. Але рано чи пізно це набридає і при вигляді апетитного, гарячого, ароматного, свіжоприготованого обіду вони не в силах будуть від нього відмовитися. А якщо ви запропонуйте цікаву ціну на свою продукцію, та ще й якість її буде таким, що клієнти ще довго будуть облизувати свої пальчики - кількість вдячних клієнтів у вас буде рости з кожним днем. А відповідно, і ваша прибуток.
  • Якщо раптом з якихось причин, домашні обіди не були продані, ваші рідні і близькі з радістю допоможуть все з'їсти. Вони будуть вдячні вам!
  • А звідси висновок - прогоріти в цьому бізнесі неможливо!

Організація власного кулінарного справи

Для того, щоб бізнес з приготування і доставки гарячих обідів в офіси був успішним, до нього, як і до будь-якого іншого, необхідно підготуватися.

Розглянемо поетапно:

Етап 1. Необхідно продумати список страв, які можна запропонувати потенційним клієнтам. Такими стравами можуть бути: різні каші, гарніри з картоплі, м'ясні та рибні страви, плови, салати і соління. А якщо випічка для вас звична справа, то список можна включити пироги, торти, тістечка.

Етап 2. Складіть детальну рецептуру кожної страви, і прорахуйте його собівартість. Дуже важливо враховувати вихід готового страви з сирого продукту і час, який необхідно для приготування того чи іншого блюда. Цей момент треба враховувати, щоб готова продукція потрапляла до замовників ще гарячою.

Етап 3. Вивчіть пропозиції конкурентів. Почніть з довколишніх кафе. Що вони пропонують в обідній час: бізнес-ланчі або гарячі обіди? Дізнайтеся, що пропонується, а саме головне, скільки коштує. Крім цього, вивчіть пропозиції конкурентів по оголошеннях, які можна побачити в газетах і на дошках оголошень в інтернеті. Чим більше ви зможете зібрати інформації, тим краще зробите пропозицію потенційним клієнтам. Пам'ятайте: хто володіє інформацією, той володіє світом! Збирайте якомога більше інформації - які страви пропонують, скільки коштує замовлення, що в нього входить.

Етап 4. Тепер, коли ви знаєте пропозиції і ціни конкурентів, саме час подумати про ціни на продукцію власного виготовлення. Не женіться за надприбутком, але і демпенговать низькими цінами не варто. За законами молодого бізнесу, ваші ціни повинні бути трохи нижче, ніж ціни конкурентів. Ну а якщо конкурентів у вас немає - встановлюйте будь-які!

Етап 5.Саме час подбати про пакування готової продукції. Придбайте одноразовий посуд: пластикові тарілки, склянки, виделки і ножі. Не забудьте про пакувальної харчовій плівці і паперових серветках.

Етап 6. Вивчаємо потенційних клієнтів. Ними можуть бути: працівники магазинів (всіх, окрім продуктових), працівники офісів, майстерень, водії маршруток, таксі і так далі. Тут все залежить тільки від вашої фантазії. Можна сказати кожен, хто вранці йде на роботу, а ввечері з неї повертається, буде вашим потенційним клієнтом.

Шукати потенційних клієнтів можна двома способами:

  • Підготувати рекламну листівку про свою пропозицію і рознести її всім потенційним клієнтам, які знаходяться поблизу з вашим будинком. Недоліки цього способу - більшість рекламних листівок відправляються в сміттєву корзину. Вам можуть забути зателефонувати, або втратити ваш телефон.
  • Приготувати пробну партію домашніх обідів, і в обідній час особисто пройтися по місцях роботи потенційних клієнтів. При вигляді гарячих, ароматних домашніх обідів мало хто, будучи голодним, зможе від них відмовитися. Цей спосіб найбільш ефективний.

Етап 7. Вирішивши зайнятися цим бізнесом - дійте!

Особиста історія своєї справи з доставки гарячих обідів

Цей бізнес двічі допоміг вийти із ситуації безгрошів'я мені і моїй родині. Якщо ви в такій же ситуації, це бізнес допоможе і вам! Так як я була обмежена грошей і часу, а результат мені був потрібен відразу, клієнтів я шукала за допомогою другого способу.

Спочатку я готувала 10 порцій: 5 страв з картоплею і кашею, два варіанти м'ясних страв (наприклад, курку і біфштекс). Я завжди брала з собою салати і закуски. Вони користувалися незмінним попитом у молоденьких дівчат: коштували дешевше, ніж порція картоплі з м'ясом, але були смачні і апетитні. Дуже швидко у мене з'явилися постійні клієнти. Вранці я їм дзвонила, говорила, які страви буду готувати - а вони замовляли щось конкретне.

Розвивати бізнес далі чи зупинитися в момент закінчення декретної відпустки - вирішувати вам. Але одне точно - запропонований бізнес вигідний, прибутковий і дуже смачний!

Корисні поради

  • Робіть закупівлю продуктів в оптових магазинах або на продовольчих ринках.
  • Продукти купуйте тільки якісні.
  • Вивчайте смаки клієнтів, спостерігайте за тим, що їм подобається.
  • Завжди пропонуйте клієнтам закуски - солоні або свіжі (залежно від сезону) огірки чи помідори, квашену капусту, овочі по-корейськи і так далі.
  • У вас завжди напоготові повинні бути свіжі салати, як окрему страву. Це можуть бути відомі всім «Олів'є», «Оселедець під шубою», «Салат з кальмарами». Та все, що завгодно зі святкового меню. Як правило, такі страви готуються на свята, а в будні дні їх готують рідко. Але тим, кому набридли звичайні страви, ці салати припадуть до смаку.
  • Ваша продукція завжди повинна бути свіжою, смачною, акуратно приготовленої і упакованої, і доставленої ще гарячою.

Якщо ви прийняли рішення зайнятися домашнім бізнесом і при цьому вмієте смачно готувати, то цей вид бізнесу підійде вам ідеально!

Не роздумуйте і дійте! Успіхів вам!

Особистою історією домашнього бізнесу поділилася Тетяна Гавриленко Спеціально для сайту Активне мама

Схожі статті: